Boganmeldelse

Boganmeldelse:


Arbejdsglæde og begejstring - hvor kommer det fra?
                                               &
Stjernestunder - den kærlige dimension

2 bøger i 1. Bogen er samlet set, en bog der er båret af både humor - hjerne og hjerte.

Humor, fordi den har en smilende afspændthed i sit fokus på arbejdets glæde, og på livets stjernestunder.

Hjerne, fordi den tydeligvis rejser sig på Lisbeth G Petersens distillerede erfaringer - hun ved meget om det hun taler om. Hendes pointer er stærke, fordi de er elementære, hverdagsagtige og fordi hun har ægte forbindelse med det hun samler op.

Lisbeth leverer mundret og genkendelig historiefortælling. Med et koralrev af anekdoter og episoder holder hun spejle op for læseren. Hun tvinger os til at tænke verden om - især hvis vi er blevet fanget af vores vrangforestillinger. For verdens skyld og for vor egen. Vi ved det jo godt - at begejstring er bedre end baljebræk - men på vores vej gennem livet, taber vi undertiden tråden. Lisbeth gir os den tilbage. 

Det var humoren og hjernen.

Først og sidst er der en  smittende hjertelighed i bogen. Der elskes. Lisbeth tænker med hjertet selvom naturvidenskaben vil erklære det som en umulighed. Hun er forelsket i sit emne. Den svenske forfatter Tomas Transtömer siger, at: "forelskelse er når 1 kilo vejer 700 gram". Det giver bogen en lethed der ikke forstyrrer alvoren i hendes ærinde. En slags smørelse - lgp olie - i sindets laguner. Forelskelse er forbundet med forførelsen. Men vi ender ikke i de store fortællingers Narnia, Harry Potter eller Ringenes Herre. Vi ender i praktisk hverdag, og Lisbeth fastholder os i de små tings store muligheder. 

Det afgørende er ikke altid øjnene der ser, men de øjne vi ser sammen med. Min prognose er, at rigtig mange mennesker kommer til at se en ny verden gennem Lisbeth G Petersens bog. Bogen er som initialerne i lgp den er levende, gavmild og præcis.

Hans Lauge. Ledelse og Udvikling.


Humoriske opsange i bogform

I Broager på Als bor Lisbeth G. Petersen,foredragsholder og indehaver af coachingfirmaet
lgp-consult  – når hun da ikke er ude på en af sine landsdækkende foredragstourneer.

Lisbeth G. Petersen er en populær taler for forsamlinger, der gerne vil have en humoristisk opsang om stress eller arbejdsglæde. På Als tilbyder hun desuden afstressningsophold og wellness, og nu har det energiske menneske også udgivet sine gode råd i bogform på eget forlag.
Der er tale om en dobbeltbog med dobbelttitlen »Stjernestunder« samt »Arbejdsglæde og begejstring«, og den tidligere sygeplejerske og sundhedskonsulent runder dermed både arbejds- og privatliv.
Bogen er i bedste selvhjælpsstil fyldt med eksempler og historier fra Lisbeth G. Petersens eget liv – i et hæsblæsende tempo. Undervejs får vi at vide, at nogle af hendes nærmeste ind i mellem synes, at hun har for meget overskud og begejstring – det tror man gerne. Men Lisbeth G. Petersen understreger, at hun også har kendt til modgang, men at hun angriber modgang med løsninger og selv tager ansvar for at komme videre. Det er også hendes råd til andre.

Af Anne Hedegaard
JV Danmark

 

Tilbagemeldinger fra læsere:


10. marts 2011.
Mit personale på Børnehaven Juelsbo modtog din bog i julegave. Alle har nu læst bogen og udtrykker stor begejstring over det læste. I år 2011 har vi fokus på sygefravær "Hvad er det de langtidsfriske gør, så de kommer på arbejde hver dag"? Ud fra dette fokuspunkt bruger vi til hvert p-møde din bog. På skift læser vi et kap. eller to og fremlægger det læste, med paralleller ned til vores dagligdag.Så stor ros til dig for din bog.
I dag har den pædagogiske konsulent i Hedensted kommune spurgt: "Hvad er det lige for en bog i bruger når i arbejder med sygefravær"? Så hun har også fået titlen og jeg har anbefalet hende at alle i Hedensted kommune bør læse den.

Susie Helle Johnsen
Leder af Børnehaven Juelsbo

15. august 2011.
Fik i julegave af min mand din bog ”stjernestunder og arbejdsglæde og begejstring”. Det har været en fornøjelse og lærerigt, at læse din bog. Det har det været i forhold til arbejds- og privat livet. Jeg er intensiv sygeplejerske og jeg bliver simpelthen nød til, at fortælle din lille historie med indianeren til mine kollegaer. Jeg er nemlig i en ad. Hoc gruppe der har fokus på kollegial førstehjælp….Desuden arbejdes der meget med kompetencer i afdelingen. Din oplevelse med at vaske et kuvøse barn er så rammende. Man kan jo skrive stolper op og ned om metoder, men vigtigst er det; hvordan man gør det!
Efter min mening skal man have din bog eller et foredrag ordineret hvert år!!!!!!!!

Lene Nordvang Hansen.17. august 2011.
Jeg har nu med stor glæde læst bogen, og så får du lige nogle ord med på vejen om bogen.

Allerførst og vigtigst:

 

Jeg bliver i godt humør af at læse bogen. Jeg får fornemmelsen af, at ”alt kan lade sig gøre”, og at jeg selv skal handle og tage ansvar for, at det sker. Det vil sige, at bogen rammer ind i mine følelser, og det er det suverænt bedste sted at ramme ind, når vi gerne vil påvirke.

 

Jeg synes, at bogen fungerer som en bevidsthedsvækker. Den udgiver sig ikke for andet, end det den er. Fx foregiver du ikke, at det er en dybt teoretisk bog. Tværtimod er det en bog om dine erfaringer, livs- og arbejdslivsindstilling og menneskesyn, som er vildt inspirerende for andre mennesker.

 

Mens jeg læste bogen, kom jeg til at tænke på den lille bog ”Hvem har flyttet min ost”. Den fortæller om indstilling til forandring som en historie. Den er en verdens bestseller, og du kender den sikkert.

Din bog ligger i samme stil, så det er sikkert en god idé at oversætte den, som du allerede er i gang med.

Det glæder mig, at du har så stor succes med bogen derude. Der er stor brug for den.

 

Birgit Bertelsen

Chefkonsulent

TELOS Leadership

  

 


Powered by Athena CMS